Sık Sorulan Sorular

what

Alper Teknik: Okulların teknik işlerini yapar.

Okulların fiziki mekanları için çözüm üretir.

Okullar için yararlı gördüğü uygulamaları okullara önerir.

Okul personeline gerekli teknik bilgilendirmeleri yapar.

Okullardaki yanlış uygulamaları düzeltmek için önerilerde bulunur.

Okullardaki iyi, olumlu uygulamaları diğer okullara aktarır.

Eğitim mekanlarının sağlıklı, tehlikelerden arındırılmış olmaları için çalışır.

SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

OKUL İŞ GÜVENLİĞİ

Soru 1 : Okulum da iş güvenliği açısından sorumluluğum nedir?

Cevap 1: Okulunuzda işveren veya işveren vekili olduğunuz için okulunuzda olabilecek her türlü iş kazasına karşı sorumlusunuz.

Soru 2: Okulum da İş güvenliği işleri yaptıracağım şirketi nasıl tercih etmeliyim?

Cevap 2: İş güvenliği işleri daha çok sanayi,inşaat sektörüne yöneliktir. İşletmelerin taleplerine göre malzeme üretimi ve uygulamaları yaparlar. Okulların iş güvenliği işlerini tecrübesi olmayan, daha önceden okul işlerini yapan kişiler yapmaktadır. Bu tür kişiler okula zarar verebilirler.

Okul iş güvenliği için davet ettiğiniz kişilerin: Eğitim durumu, iş tecrübesi, referans işleri daimi iş adresi vb. mutlaka sorgulanmalıdır. Okullardaki iş kazalarının çoğu eğitimsiz kişilerin gereği gibi sağlam işler yapmadıkları için olmaktadır.

OKUL SABUNLUK SİSTEMİ ( merkezi sabunluk sistemi)

Soru 3 : Okul sabun sistemi uçları çok sert, sabun almak zor oluyor?

Cevap 3 : Depolu sabun sistemi olarak farklı firmaların farklı uygulamaları vardır. İlk zamanlarda yapılan depolu sabunluk sistemi yayları sert olduğu için kullanışlı değildi, uçlar çok sert olduğu için el acıtma, sabun alamama vb. sorunlar çok oluyordu.

Alper Teknik okul sabun sistemi sabun alma uçları sert değildir. Sertliği krom yay ile ayarlanmıştır.

Soru 4: Depolu sabun sistemi uçları kırılıyor, damlatıyor sabun deposu boşalıyor.

Cevap 4 : Geçmiş yıllarda farklı kişi ve firmalarca yapılmış depolu sabunluk sistemlerinde imalatta kullanılan malzeme sorunu nedeniyle kırılma ve damlatma oluyordu. Sorun İmalatta kullanılan plastik maddesinin sabun içindeki kimyasallar ile reaksiyona girmesi ile kırılgan hale gelmesi nedeniyle oluyordu.

(NOT; Sabunluk uçlarının kırılması nedeniyle öğrencileri suçlayarak yanlış yapıldı. Öğrencilerin suçu yoktu.)

Alper Teknik okul sabun sistemi imalatında kullanılan plastik sabun içindeki kimyasallara dayanıklıdır, reaksiyona girmez. Sızdırmazlık için silikon conta ve krom yay kullanılır. Hiç bir sorun yaşatmaz.

PENCERE EMNİYET KİLİDİ

Soru 5: Pencere emniyet kilidi çeşitleri ve özellikleri hakkında bilgi verir misiniz?

Cevap 5: Piyasada farklı türler de pencere emniyet kilitleri vardır. Bunlar plastik, çelik gövdeli, çelik halatli, mandallı vb. olabilir.

Okul türü, pencere açılma yönüne göre seçim yapılması önerilir,

Önerimiz; yan açılan pencere için; çelik gövdeli, çelik halatli anahtarlı modellerdir.

Dikey açılan pencere için zincirli, alyen anahtarlı modellerdir.

KAPILAR

Soru 6: Kapı sabitleme kilit çeşitleri özelikleri hakkında bilgi verir misiniz?

Cevap 6: İlk yapan OKİL dir. Yapım yılı 2010 okil dışındaki ürünler sorunludur. Kapıları parçalar, mekanizmaları dağılır, vb. OKİl Kendini ispatlamış 10 yıl garanti veren tek ürün dür. O nedenle OKİL özellikleri vereceğiz.

OKİL KAPI SABİTLEME KİLİDİ üç modeli vardır.

Şifre anahtarlı model: OKİl’in ilk yaptığı modeldir. 10 yıla yakın sorunsuz çalışmaktadır.

– Butonlu model: Mandal ile açılır. Anaokulu, ilkokul garaj kapı vb. için önerilir.

– Üçgen anahtarlı model: En güncel model dir. Üçgen anahtar ile açılır. Anahtar üzerinde unutma, anahtar sıkışması, anahtar kırılma vb. olmaz. En fazla satan modelidir.

Soru 7: Kapı sabitleme kilit montajında nelere dikkat edilmelidir?

Cevap 7: OKİL profesyonel ustalar tarafından monte edilmelidir. Gereği gibi yapılmayan montajlar tehlike oluşturur.

ALPER TEKNİK: OKİL’in Ankara montajlarını yapar. Montaj ustası OKİL atelye imalatında çalışan eğitimli profesyonel ustalardır.

OKİL Kapı tutucu kilit montaji okulun tamamen boş olduğu zamanlarda yapılır. Çünkü kesici, delici, kırıcı, kaynak vb. aletleri kullanılır.

Soru 8) Yangın çıkış kapıları panik bar kolları arızaları nasıl giderilir.

Cevap 8) Yangın yönetmeliğine göre kapılar koluna basıldığında açılacak biçimde hazır olmalıdır. Alper Teknik panik bar bakım ve arızaları giderme konusunda yardımcı olur.

MERDİVEN GÜVENLİK FİLESİ

Soru 9: Merdiven güvenlik filesi yapılması zorunlu mu?

Cevap 9: Okulun merdiven boşlukları fazla ise yapılacak öncelikli işler arasındadır. Tereddüt edilen merdiven boşluğu için ilçe iş güvenliği uzmanı inceleme ve görüşü alınır.

Soru 10: Merdiven güvenlik filesi hakkında bilgi verir misiniz?

Cevap 10: File işleri yapanlar inşaat sektörü çalışanlarıdir. İnşaat için yapılacak file düşecek malzemeleri tutma amaçlı yapılır. Yatay file

Okul için yapılacak file: öğrenci hareketini kısıtlama olmadan düşmeleri önleme amaçlı yapılır. Dikey file

File montajında çelik halat ve çelik dübel kullanılmalı.

File sağlam örgülü, dar gözenekli olmalıdır. File örgüsü kazak örgüsü gibi kolay çözülmemelidir. Balık ağı gibi ince ipler kullanılmamalıdır. Gereği gibi yapılmayan file montajı daha çok tehlike oluşturur.

OKUL HİJYENİ

Soru 11: Alper Teknik okul temizliği için ne öneriyor, neden öneriyor?

Cevap 11: Alper Teknik okul temizliği için Organik Temizlik spreyi DELETE öneriyor.

Neden DELETE: Bu ürün su ile karışabilir, zararsız, güvenle kullanabilirsiniz. Cam sil den yag çöz e kadar kimyasal temizlik maddeleri işini yapıyor.

Okulun duvar temizliği, masa sıra temizliği, akıllı tahta temizliği, asansör temizliği, lavabo temizliği, oyuncak temizliği, spor salon temizliği, vb.

Bant etiket izi, mürekkep izi, pas lekesi, yağ lekesi, vb. Kolay çıkarmak için tercih edilir.

Okul da örnek uygulama yapılır. Kullanıcı için bilgi ve eğitim verilir.

Soru 12: Anaokulları için yapılacak, yaptığınız çalışmalar nelerdir.

Cevap 12: Anaokulu, anasınıfı öğrencilerine yönelik özel ürünlerimiz vardır.

Bunlar: – Duvar köşe koruyucu – Kapı arası parmak koruyucu, – Masa kenar köşe koruyucu – Pencere emniyet kilidi – Oyuncak temizlik spreyi – güvenlik filesi vb.

Soru 13: Sitenizden kapı da ödeme ile satın alma imkanı var mıdır?

Cevap 13: Kapıda ödeme yoktur. Banka havalesi ile ödeme yapabilirsiniz. Kargo anlaşmamız vardır. Ankara adres teslim edilir.

Organik Temizlik Ürünleri

Soru 14: AlperTeknik temizlik malzemeleri de mi sayıyor?

Cevap 14: AlperTeknik genel temizlik malzemeleri satışı yapmaz. Sadece ORGANİK- BİTKİSEL temizlik ürünleri temin eder.

Soru 15: AlperTeknik ORGANİK-BİTKİSEL ürünleri okullara niçin öneriyor.?

Cevap 15: Okullarda bilinçsiz kullanılan temizlik maddeleri okul fiziki mekanlarına ve kişilere zarar verebilir. Ayrıca kimyasal temizlik maddeleri depolama, kullanım sırasında zarar verebilir

ORGANİK BİTKİSEL temizlik ürünleri kimyasal temizlik maddeleri ile yapılan işleri güvenli şekilde yapar. Çocuk, okul güvenliği ve sağlığı için ideal bir üründür.

Özet olarak: iş güvenliği ve sağlık için ORGANİK BİTKİSEL ürünleri öneriyoruz.

Soru 16: ORGANİK BİTKİSEL Temizlik ürünleri pahalı mıdır?

Cevap 16: ORGANİK-BİTKİSEL temizlik ürünleri amaca göre şu ile karıştırılarak kullanılır. Düzenli ve sürekli kullanımda çok ekonomik olur.

Örnek. Cam sil olarak 1/10 su katılır. Cam sil fiyatı ile kıyaslandığında çok ekonomik olduğu görülmektedir. ORGANİK/BİTKİSEL Temizlik ürünleri ekonomik boy ambalajı da vardır. ( 5-25 litrelik)

SAĞLIKLI GIDA VE BESLENME

Soru 17: Gıda ürünleri ve beslenme konusu nedir?

Cevap 17 Sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla bildiklerimizi öğretmen ve idareciler ile paylaşmak istiyoruz.

Okullarımızda SEMİNER, SUNU, KONFERANS, SOHBET düzenlemek amaçlıyoruz. Millî Eğitim Müdürlüğü izinli olarak.